Eğitim Sitesi

SIMO Şeması Nedir? SIMO Şeması Hakkında Kısaca Bilgi

SIMO Şeması Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak SIMO Şeması:

Simo kelimesi İngilizcedeki "simultaneous movement cycles (simultane hareket devresi)" tanımının baş harflerinden oluşmuştur. Ellerin ayakların, başın veya vücudun başka unsurlarının hareketlerinin kayda alınmasıdır. Genellikle sağ ve sol elin hareketlerini göstermek için çizilir. SİMO şemasının en önemli fonksiyonu etkin olmayan hareket modellerinin, boş zamanın, ziyan edilen hareketin saptanmasına yardımcı olmasıdır. Turizm sektöründe, özellikle iş akım planlamasında kullanılan bir tekniktir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kat Hizmetlerinin Organizasyon Yapısı: Kat hizmetlerinin yapısı işletmenin büyüklüğü ile yakından ilişkilidir, çünkü işletme büyüdükçe çalışan personel sayısı fazlalaşacak ve buna bağlı olarak örgütsel yapı da genişleyecektir. Büyük bir işletmede kat hizmetleri şu personelden oluşur: -Genel Kat Yöneticsi (Executive Housekeeper-Erkekse Executive Gourvemant), -Genel Kat Yöneticisi Yardımcısı (Assitant Housekeeper veya Assistant Gourvenant), -Kat Şefleri (Floor Supervisor), -Bayan Kat Görevlisi (Maide), -Erkek Kat Görevlisi (Vale), -Meydancı (Houseman), -Çamaşırhane Şefi (Linen Room Keeper), -Yıkayıcılar ( Washers), - Ütücüler ve diğerleri (Amendants), -Merkalayıcılar ( Seamstrees), -Taşıyıcılar (Valet)

    Rekreasyon Merkezi: Eğlenceye yönelik faaliyetler için donanım ve imkânların bulunduğu alan veya yapı.

    Koruma: Tarih veya sanat değeri taşıyan yapıların ya da kent parçalarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli önlemleri alma.

    Türk Bayraklı Yat: Türk limanlarından sicil kaydı alan yat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü