Eğitim Sitesi

Sham-1 Nedir? Sham-1 Hakkında Kısaca Bilgi

Sham-1 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Sham-1:

Bitki boyu 100-105 cm, Başakları kırmızı siyah kılçıklı, Daneleri amber renkli, camsı, 1000 tane ağırlığı 50 gramdır. Orta erkenci bir çeşittir. Yatmaya dayanıklı, soğuğa orta derecede dayanıklıdır. Kahverengi pasa orta derecede hassas, septoria'ya toleranslı makarnalık buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Rezidü (Kalıntı): Kullanılan ilacın belirli süre sonra kullanıldığı yüzeyde (ortamda) kalan miktarıdır. Özellikle insan ve çevre sağlığı bakımından önemli olup, ppm ile ifade edilir.

    Karışabilme: İlaçların birbirlerini ve bitkiyi olumsuz etkilemeksizin birlikte uygulanabilmeleri ne denir.

    Haşhaş (Afyon): Gelincikgiller familyasından bir yıllık otsu bitki. Anayurdu Anadolu'dur. Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerinin sütünden morfin, kodein ve papaverin gibi çeşitli alkaloitleri içeren afyon maddesi elde edilir. Yurdumuzda haşhaş alımı ve işlenmesi sadece T.M.O. tarafından yapılmaktadır. Haşhaş tohumu ise %44-55 oranında yağ içerdiğinden gıda, boya ve sabun sanayinde kullanılmaktadır. Çizilmemiş haşhaş kapsülleri tarlada kuruduktan sonra kontrol altında toplanarak tohumları ayrılarak işlenmek üzere alkaloit fabrikasına gönderilir ve uyuşturucu türevleri elde edilir.

    Toksik Madde: Canlı organizmaya (insan ve sıcak kanlı hayvanlara) ağız, solunum, deri ve enfeksiyon yolu ile girdiğinde normal fizyolojik ve biyokimyasal mekanizmaları bozan veya fazla miktarda canlının ölümüne sebep olan kimyasal maddelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü