Eğitim Sitesi

Seyreltme Nedir? Seyreltme Hakkında Kısaca Bilgi

Seyreltme Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Seyreltme:

Çözeltiye çözücü ekleyerek derişimi düşürme.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Katodik koruma: Metal bir cismi kendisinden daha kolay indirgenen bir başka metale bağlayarak koruma.

    Destilasyon: Isıtma ve soğutma yoluyla iki ya da daha fazla maddenin sıvı ya da buhar karışımlarının saflaştırılması amacıyla küçük bileşenlere ayrılması.

    Aktif Metaller: Elektron verme eğilimi hidrojenden fazla olan metallere aktif metaller denir. - Periyodik tabloda grupta yukarıdan aşağıya inildikçe elektron verme yatkınlığı artığı için metallerin aktifliği de artar. - 1A grubu elementlerinin hepsi çok aktif olup tabiatta serbest hâlde bulunmazlar. Havadan kolaylıkla etkilenerek oksit oluşması nedeniyle yüzeyleri matlaşır. Rubidyum ve sezyum ise havada yanar. Bu nedenle Li, Na ve K parafinde veya gaz yağında, Rb ve Cs vakumda saklanır. - 3Li, 4Be, 11Na, 12Mg, 19K, 20Ca, 37Rb, 38Sc, 55Cs, 56Ba, 87Fr, 88Ra gibi elementler aktif metaller arasındadır. - Aktif metaller oda sıcaklığındaki su ile reaksiyon verir. - Aktif metaller, asit çözeltileriyle tepkimeye girerlerse tuz ve hidrojen gazı oluşur.

    Sıvı - buhar basıncı: Buhar fazına geçen, sıvı moleküllerinin uyguladığı basınç.Sıvı - buhar dengesi. Bir sıvıdaki moleküllerin sıvı fazdan, gaz fazına geçme (buharlaşma) hızları ile gaz fazından, sıvı fazına geçme hızlarının (yoğunlaşma) eşit olması hâli.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü