Eğitim Sitesi

Serdar Nedir? Serdar Hakkında Kısaca Bilgi

Serdar Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Serdar:

Savaş halindeki ordu kumandanına verilen unvan. Serasker de denir. (Serdar-ı Ekrem: Başkumandan)

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Serdar:

Ordu kumandanı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Yargucı: İslamiyet öncesi Türk devletlerinde Yargıçlar "Yargucı" unvanı ile anılırdı.

    Kapitülasyonlar: Fransa'ya Kapitülasyonların Verilmesinin Siyasal Nedenleri Kanuni'nin, Avrupa'da Şarlken'e karşı giriştiği mücadelede, Fransa'yı yanına çekmek istemesi. Kanuni'nin Avrupa Hristiyan birliğini parçalamak istemesi. Avrupa'da bir bağlaşık elde etmek isteği. Fransa ile 1535 tarihinde bir antlaşma imzalandı.

    Aton: Mısır Firavunu IV. Amenofis'in çabalarıyla yaratılmaya çalışılan dinsel inanışın tek ve yarısoyut tanrısıdır. Bu tanrının somut bir betimlemesi yoktu. Duvarlarla çevrili, üstü açık bir tapınakda tapınılırdı. Tarihte ilk soyut tek tanrı inanışını yerleştirmeye çalışan IV. Amenofis'in ölümünden (MÖ 1352) sonra, Amon rahipleri yeniden etkinlik sağlayarak, bu inanışı yok ettiler ve Mısır'ı eski inanışına döndürdüler.

    Tarihin Özellikleri: Tarihin Özellikleri: 1. Geçmiş olayları inceler. 2. Belgelere dayanmalı ve objektif olunmalıdır. 3. Yer ve zaman belirtilmelidir. 4. Sebep sonuç ilişkisi olmalıdır. 5. İnsanlar tarafından meydana getirilirler. 6. Tarihi olaylar tekrarlanamaz. Deney ve gözlem yapılamaz. 7. Olayın meydana geldiği devrin şartları ve değer yargıları iyi bilinmelidir. 8. Araştırma mümkün olduğu kadar olayın geçtiği yerde yapılmalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü