Eğitim Sitesi

Serbest Radikaller Nedir? Serbest Radikaller Hakkında Kısaca Bilgi

Serbest Radikaller Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Serbest Radikaller:

Vücutta doğal olarak oluşan, çok aktif olduğu için başka metabolik süreçlere karışan ve normal işleyişi aksatan etmenlerdir. Sigara içmek, hava kirliliği gibi dış etkenlere maruz kalmak serbest radikalleri arttıracaktır ve eğer vücuttaki antioksidan seviyesi kontrol edilemezse hücrelere zarar verebilirler. Antioksidanlar serbest radikalleri bağlayarak zarar vermeleri önlerler.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Serbest Radikaller:

Cilt hücrelerine saldırarak, yapısını bozan moleküller

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Geçişme Basıncı (Osmotik Basınç): Suda erimiş maddelerin, molekül ve iyonların geçirgen zara uyguladığı basınç. Hücre içindeki ve dışındaki sıvının hücre zarından giriş ve çıkışını osmotik basınç düzenler. Geçişme basıncını, erimiş maddelerin ağırlığı ve büyüklüğü değil, parçacıkların toplam sayısı belirler.

    Mikroorganizmalar: İnsan gözünün göremeyeceği kadar küçük, bağımsız, canlı hücrelerdir. Yalnızca elektronik mikroskopla görülebilirler. Hastalık yapabildikleri gibi besinlerin hazırlanmasında ya da saklanmasında yararlı olabilirler.

    Doymamış Yağ Asidi: Karbon atomlarının bazılarında çift bağ bulunan ve hidrojenle doyurulmamış yağ asitleri. Bitkisel sıvı yağlarda oranı yüksektir.

    Helal Sertifikası: Helal sertifikası alan ürünler Islam'a göre haram olarak yasaklanan tüm içeriklerden arınmıştır. Bu ürünler helal kriterlerine göre üretilir, ulaştırılır, kullanılır ve saklanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü