Eğitim Sitesi

Serbest Dereceden Yararlanma Nedir? Serbest Dereceden Yararlanma Hakkında Kısaca Bilgi

Serbest Dereceden Yararlanma Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Serbest Dereceden Yararlanma:

Ancak sözleşme ile tesis edilebilen, tapu kütüğünün şerhler sütununa yazılan, ipoteğin kendisinden üst derecede boşalma olması halinde boşalan üst dereceye kendiliğinden yükselme hakkıdır.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Mer'i: Yürürlükte olan, geçerli bulunan. (MERİ olarak bilinir.)

    Yıkma Ruhsatı: Bir yapıyı yıkmak için ilgili belediyeden alınan izin; yıkma izni.

    Hisse: Bir taşınmaz malın tam mülkiyetinin bir kısmına karşılık gelen paydır. Müşterek ve iştirak halinde mülkiyette maliklerden her biri taşınmaz malın bir miktar hissesine sahiptir.

    Kat Mülkiyeti: 1. Bir ya da daha çok kişinin, bir yapının belirli bir bölümüne sahip olabilmesi. Tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kat mülkiyeti kanunu hükümlerine göre kurulan bir mülkiyet türüdür. Kat mülkiyeti dikey kat mülkiyeti ve yatay (yaygın) kat mülkiyeti olarak ikiye ayrılır. 2. Bir arsa üzerinde yapılmakta veya ilerde yapılacak olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri üzerinde, yapı tamamlandıktan sonra geçilecek kat mülkiyetine esas olmak üzere, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkına kat irtifakı denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü