Eğitim Sitesi

SEO Nedir? SEO Hakkında Kısaca Bilgi

SEO Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak SEO:

Search Engine Optimization. Arama motoru iyileştirmesi (optimizasyonu). Web sitelerinin günümüzde en önemli reklam ve pazarlama araçlarından olduğu düşünülürse SEO'nun da bu araçtan en iyi şekilde yararlanma alt aracı olduğu söylenebilir. SEO, Google gibi arama motorlarında çeşitli kelimelerde arama yaptığımız zaman web sitemizi ilk sayfalarda çıkartma tekniğidir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Body Links: Web site içeriği içinde kelime odaklı linklere denir.

    Çapraz Link: Sitelerin backlink kazanmak için yaptıkları link takasına denir. Ancak bilindiği gibi takas değildir. A ve B kişilerinin 2 sitesi varsa, A kişi 1. sitesine B sitesinin linkini ekler. Bunun karşılığında B kişisi de, A kişisinin linkini 2. sitesine ekler. Bu sayede iki kişinin de backlinki olur. Link takasın Google tarafından önemini yitirdiği için bu yöntem uygulanır. Bunun yararı, pagerank güncellemelerinde belli olur.

    PPC (Pay Per Click): Pay Per Click, tıklama başına ödeme. Reklamlarınıza her tıklandığında reklam şirketine ücret ödüyorsanız reklamınızın türü PPC'dir. Google Adwords, PPC reklamlara en güzel örnektir.

    Linkbait: Az bulunan hatta hiç bulunmayan bir konu hakkında yazı yazmak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü