Eğitim Sitesi

Senkronize Olma Nedir? Senkronize Olma Hakkında Kısaca Bilgi

Senkronize Olma Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Senkronize Olma:

Bir Üretim Grubu, ya da çalışır durumda Üretim Grubunun (Gruplarının) bağlı bulunduğu bir şebekenin, diğer bir Şebeke ya da Enerji Sisteminin baralara bağlanmış ve böylece bu Şebekenin Frekansının ve faz ilişkilerinin bağlantı noktasında bağlandığı Şebeke ya da Enerji Sisteminin (duruma göre) Frakansı ve faz ilişkileri ile aynı olması (işletme toleransları dahilinde) durumu.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Şebekeye Verilen Enerji: Şebekeye verilen elektrik enerjisinin tümüdür, diğer bir ifade ile şebekenin kendi santrallarından aldığı ve şebekesi dışı alınan enerjilerin toplamıdır.

    Yararlanma Süresi: Çalışma süresi ile emre amadelik süresinin toplamıdır.

    Enerji Tüketicisi: Enerjiyi kendi ihtiyaçları için kullanan gerçek ya da tüzel kişidir.

    Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite: BDGT Modülünün bir bölümünü oluşturmayan Üretim Grupları ile ilgili olarak, ilgili Üretim Grubunun, Saha Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen ve zaman zaman şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi. BDGT Modülü ile ilgili olarak, BDGT Modülünün, Saha Kapasite göz önünde tutularak belirlenen, Enerji Üreticisi tarafından beyan edilen, zaman zaman Şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü