Eğitim Sitesi

Sembol Nedir? Sembol Hakkında Kısaca Bilgi

Sembol Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sembol:

İlişki, bağlantı, çağrışım, görenek, alışkanlık vb. nedenlerle, başka bir şeyi temsil eden uyarıcı. Sembol bir dış uyarıcı (örneğin bir kelime), olabileceği gibi, bir içsel süreç (örneğin düşünmede kullanılan bir imge) de olabilir. Bu sonuncusuna sembolik süreç adı da verilebilir.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Sembol:

Belirlenmiş bir anlamı olan resim, şekil, harf gibi işaretlerdir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sembol:

Duyularla ifade edilemeyen bir şeyi belirten somut nesne veya işaret, remiz, rumuz, timsal, simge.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Deizm (İlahçılık): Tanrının varlığını kabul etmekle birlikte tanrının evreni yarattıktan sonra kendi yasasına göre işlemek üzere tek başına bıraktığını söyleyen öğretidir. Deizm, dünyayı akla dayanarak açıklamayı amaçlayan aydınlanma çağının (18 .yy.) Tanrı anlayışıdır ve Tanrı'yı akla dayanarak açıklamak ister. Tanrı'nın varlığını kanıtlamak için mucizelere, vahiylere ihtiyaç yoktur. Deizme göre, Tanrı dünyayı bir kere yaratmıştır, ondan sonra dünyaya müdahale etmesi akla aykırıdır ve bu kabul edilemez.

    Monogami (tek eşle evlilik): Bir kadının ya da erkeğin aynı anda tek eşle evlilik yapmasıdır. Dünyada en yaygın görülen evlilik biçimidir.

    Pozitif (Olumlu) Korelasyon: İki değişken arasında birlikte artan ya da birlikte azalan doğru orantılı bir ilişki varsa korelasyon pozitiftir.

    Erekçilik: Gayecilik,amaççılık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü