Eğitim Sitesi

Şelf Nedir? Şelf Hakkında Kısaca Bilgi

Şelf Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Şelf:

Kıta sahanlığı. Karaları çevreleyen ve karalardan 200 m. derinliğe kadar olan sığdeniz dipleri; Kara platformu, Kıta Yamacı, sığlık, denizdeki sığ yerler.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Çevre Değerlendirmesi: Bir eylemin ya da projenin çevre bakımından yararlı olup olmadığını ve çevre- sel etki raporunun hazırlanması gerekip gerekmediğini belirlemek amacıyla yapılan inceleme.

    Kentsel Sit Alanı: Kentsel ve yöresel nitelikleri, mimari ve sanat tarihi açısından gösterdikleri fiziksel özellikleri ve bu özellikleri ile oluşan çevrenin sosyoekonomik, sosyokültürel yapılanmasına, yaşam biçimini yansıtarak bir arada bulunduran ve bu açılardan doku bütünlüğü gösteren alanlar. (Sosyoekonomik : Aynı anda hem toplumsal alanı hem ekonomik alanı veya aralarındaki ilişkileri ilgilendiren.)

    Geleceğin Dünyası: Küresel iklim sistemindeki değişimlerin Dünyayı nasıl etkileyeceğine ilişkin tahminlerdir.

    Levha: 1- Yer kabuğunu meydana getiren büyüklükleri birkaç yüz kilometrekareden milyonlarca kilometrekareye kadar değişen parçaların her birisidir. Mantoda sıcaklık ve basıncın etkisiyle oluşan konveksiyonel akıntılara bağlı olarak levhalar, mantonun üstünde hareket ederler. 2- Dünya'nın yüzeyi kesintisizmiş gibi görünmesine rağmen, dev boyuttaki birbirine geçen parçalardan oluşmaktadır. Bu parçaların her birine levha denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü