Eğitim Sitesi

Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Nedir? Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Hakkında Kısaca Bilgi

Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus):

Pankreastaki özel hücreler tarafından yetersiz insülin üretilmesinin neden olduğu bir hastalıktır. Başka kaynaklardan sağlanan insülinle ya da daha az karbonhidrat yenerek denetlenemediği zaman kanda zararlı olacak derecede yüksek düzeyde glikoz birikmesine yol açar.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    MSG: Glutamat amino asidinin tuzla birleşmiş halidir. Doğal olarak domateste, mantarlarda, yosunda ve sert peynirlerde de bulunur. Özelliği umami tadını sağlamasıdır. Bu tadı vermesi için gıdalarda da kullanılır. Bazı kişilerin glutamata karşı hassasiyeti vardır. Bu kişiler monosodyum glutamat aldıkalrında rahatsızlık hissedeceklerdir.

    Anoreksi Nöroz: Kilo almaktan aşırı korkuya kadar çeşitli tepkilere yol açan psikolojik bir bozukluktur. Bu bozukluk, sürekli bir zayıflama ve iştahsızlıkla tanımlanır. Genç kadınlarda ve kızlarda daha yaygındır.

    Elektrolit: Gövde sıvılarında bulunan ( - ) ve ( + ) elektrik yüklü iyonlar.

    E Vitamini: Faydaları : Normal beyin fonksiyonu, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu bazı enzimlerin sürdürülürlüğü normal hücresel yapı, kirleticilere karşı koruma için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarTahıllar, bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü