Eğitim Sitesi

Sefer Nedir? Sefer Hakkında Kısaca Bilgi

Sefer Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sefer:

Genellikle ülke dışına yapılan askeri harekât, savaşa gitme, savaş.

 

Tarih Terimi Olarak Sefer:

Harbe gidiş. Yolculuk, seyahat. Savaş durumu. (Hazarda ve seferde: Barışta ve savaşta)

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sefer:

Savaşa gidiş, savaş, yolculuk.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Şövale: Ressam sehpası.Üstünde tuval yada benzeri taşınabilir resimlerin yapıldığı dayanak.

    Köprü: Aralarında su, çukur arazi veya yol gibi engeller bulunan iki yakayı birbirine bağlayarak yolu bir yandan ötekine eriştirmek için yapılan ahşap, kâgir veya maden yapılardır.

    Ziggurat: 1. Sümerler tarafından basamaklı piramit biçiminde, yukarı doğru gittikçe daralan tapınak mimarisi. 2. Sümerlerin dört köşe planlı, dıştan dolaşan bir rampayla kuşatılmış, katlar hâlinde yükselen tapınaklarına verilen ad.

    Mitoloji: 1. Çok Tanrılı dinlerde tanrı ve yarı-tanrıların eylemleri ile onların insanlarla ve diğer yaratıklarla ilişkileri konusundaki efsaneler, öyküler, inançlar bütünü. Genellikle bilinen Yunan ve Roma mitolojileridir. Oysa aynı biçimde eski Türk, Germen ve Aztek mitolojilerinden de söz edilebilir. Mitoloji, içinde üretildiği toplumun resim ve heykel sanatlarının konu seçiminde başvurduğu ana kaynaktır. 2. Bir milletin uydurduğu ve inandığı özellikle Yunan, Latin uygarlığına ait efsanelerin tümü. 3. Mitleri, doğuşlarını, anlamlarını yorumlayan, inceleyen bilim. 4. Bir ulusa, bir dine, özellikle Yunan uygarlığına ait mitlerin, efsanelerin bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü