Eğitim Sitesi

Sedd-i Zerai Nedir? Sedd-i Zerai Hakkında Kısaca Bilgi

Sedd-i Zerai Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sedd-i Zerai:

Kötülüğe götüren yolun kapatılması.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    İhram: 1. Hac veya umreye niyet eden kimsenin diğer zamanlarda yapılması helal olan bazı davranışları, bu ibadetlerin esaslarını veya bütün adabını tamamlayıncaya kadar kendisine haram kılması. 2. Hac veya umre yapmak isteyenlerin Kâbe’ye varmadan önce yasakların başladığı sınır yerleri olan (Mi'kat) bölgelerinden birinde niyet ederek giyindikleri dikişsiz, altlı-üstlü iki parçadan oluşan giysi.

    Nâmahrem: 1. Mahrem olmayan, yasak olmayan, el, yabancı. 2. Evlenilmesi dinen yasak olmayan yani birinci dereceden akraba sayılmayan kişi.

    Halife: 1.Birinin yerine geçen, vekil; vekili olduğu kişi adına görev yapan kimse. 2. Allah’ın emir ve yasaklarının muhatabı olan üstün varlık, insan. 3.Hz. Peygamber’in vefatından sonra onun yerine devlet başkanlığına geçen yöneticilerin ortak adı. 4. Tarihte bütün Müslümanların ortak iradesiyle işbaşına geçen ve yönetimde İslami kurallara uyma konusunda titizlik gösteren, işlerini istişare ile yürüten, toplumda adaletle hükmeden. 5. Şeyhin yetkilendirmesiyle tarikata girenleri eğitme faaliyetinde bulunan ve onun ölümünden sonra tarikat sorumluluğunu üstlenen kimse.

    Besmele: Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adı ile anlamına gelen ve bir işe başlarken söylenilen bismillahirrahmânirrahîm'in kısaltılmış şekli sözü, bismillah.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü