Eğitim Sitesi

Şebeke Genişletilmesi Nedir? Şebeke Genişletilmesi Hakkında Kısaca Bilgi

Şebeke Genişletilmesi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Şebeke Genişletilmesi:

Teşekkül veya Şirketin, abonelerin artan elektrik enerjisi taleplerini karşılamak amacıyla mevcut üretim, iletim, dağıtım şebekesinde yapacağı genişletmedir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Elektrik Devresi (Elektrical circuit of an installation): 1- Üreteç, sigorta, anahtar, alıcı ve iletkenden meydana gelen kapalı bir sistemde elektrik akımının izlediği yola elektrik devresi denir. Elektrik devresi; kapalı devre, açık devre ve kısa devre olmak üzere üç çeşittir. 2- Bir tesisatın aynı başlangıç noktasından beslenen ve aşırı akımlara karşı aynı koruma düzenleri ile korunan tesisattaki elektrik donanımları topluluğudur.

    Doğal Enerji (Potansiyel Enerji): Teknik ya da ekonomik kullanım imkanları dikkate alınmaksızın enerjinin doğada bulunan uygun biçimleri ya da kaynaklarının tümüdür.

    Kapasitör: Elektrik devrelerinde Ic akımını küçültmek veya büyütmek için kullanılan kondansatör gruplarıdır. Paralel bağlanınca Ic artar. Seri bağlanınca Ic akımı küçülür. Diğer bir ifade ile devrelerin kapasitif yük etkisini azaltır veya çoğaltır.

    Önlenebilir Kayıplar: Enerjinin rasyonel biçimde kullanılmasıyla önlenebilecek kayıplardır. Not: Önlenmesi mümkün olamayan kayıplar "Önlenemez kayıplar" olarak tanımlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü