Eğitim Sitesi

Sabitleyici Nedir? Sabitleyici Hakkında Kısaca Bilgi

Sabitleyici Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Sabitleyici:

Işık görmeyerek metalik gümüşe dönüşmeyen gümüş tozlarını kendi içine alarak filmin saydamlaşmasını sağlayan ve artık ışıktan etkilenmeyecek duruma getiren kimyasal banyo işlemi.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Matriks Ölçümleme: Bazı gelişmiş SLR (tek objektifli refleks) fotoğraf makinelerinde bulunan ve vizördeki (bakaç) alanı bölümlere ayırıp, poz değerini ağırlıklı ortalama yöntemiyle hesaplayan sistemdir.

    UXGA: Ekran teknolojisinde ve kameralarda 1600×1200 çözünürlüğünü ifade eden bir deyiştir.

    2x 4x 6x 8x 10x: Bir kameranın objektifinin optik ya da dijital olarak yaptığı zoom oranını ifade eder. Örneğin 3x değeri 3 kademe optik veya dijital olarak çekim alanına yakınlaşma şeklinde düşünülebilir. X harfinin önündeki rakam fotoğraf makinesinin objektifinin uzağı kaç kat yaklaştırabileceğine işaret eder. Optik zoom fotoğrafta hiç bir bozulma yapmaz iken dijital zoom fotoğrafta tahribata neden olur. Zira dijital zoom bir nevi yanıltmacadır.

    Paralaks Hatası: Kompakt makineler ile telemetreli fotoğraf makinelerinde vizör ile objektif arasında belirli bir mesafe olduğundan yakın mesafedeki objelerin yanlış açı ile belirmeleri şeklinde ortaya çıkan kadraj hatasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü