Eğitim Sitesi

Ruşen Nedir? Ruşen Hakkında Kısaca Bilgi

Ruşen Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Ruşen:

Aydın, parlak.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Basma: 1. Basmak işi. 2. Gazete, dergi, kitap vb. bası ile hazırlanmış yazılı şeyler, matbua. 3. İskambil kâğıdı ile oynanan bir oyun. 4. Üzerinde bası ile yapılmış renkli biçimler bulunan pamuklu kumaş. 5. (sıfat) Bu kumaştan yapılmış olan. 6. (jeoloji) Yerin alçalmasıyla bu yeri örten deniz sularının yükselmesi, çekilme karşıtı. 7. (sıfat) Basılmış, matbu. 8. (halk ağzında) Gübre, tezek.

    İnovasyon: Farklı ve yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamak. İşleyen fakat belirli sorunlar barındıran belirli süreçlerde (ürün, metot veya hizmet gibi) meydana getirilen iyileştirmeler. Yenilik, yenilikçilik.

    Hıdırellez: 1. Hızır ve İlyas peygamberlerin her yıl buluştuklarına inanılan 6 Mayıs günü. "Yarın Hıdırellez olduğunu bilmiyordum." 2. Her yılın 6 Mayıs gününde kutlanan geleneksel bayram. "Hıdırellez kutlamaları başladı."

    Bayılmak: 1. Baygın duruma girmek, uyur gibi olmak, kendinden geçmek, kendini kaybetmek. "Bir an bayılıp yere düştü, biz de heyecanlandık." 2. Çok hoşlanmak, çok sevmek. "Ben bu model arabalara bayılırım." 3. Sıcak, açlık, susuzluk, yorgunluk vb. etkenlerle dayanma gücünü yitirmek. "Yürümekten bayılacağım artık, biraz oturup dinlenelim." 4. Vermek, ödemek. "Kırdığın vazonun parasını bayılacaksın."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü