Eğitim Sitesi

Resul Nedir? Resul Hakkında Kısaca Bilgi

Resul Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Resul:

İnsanlara Allah'ın buyruklarını bildiren, onları dine çağıran kimse, elçi, peygamber.

 

Tarih Terimi Olarak Resul:

Elçi, peygamber.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Resul:

Allah'ın kendi katından kullarına göndermiş olduğu inanç esaslarını, ibadet biçimlerini, ahlaki kuralları, tüm emir ve yasaklarını bildirmek, insanlara güzeli, doğruyu ve yanlış olan şeyleri açıklamak üzere görevlendirdiği ve vahiyle desteklediği seçilmiş insan.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Hılf: Bir kimsenin kabilesini terk edince veya kabilesi tarafından kovulunca başka bir kabilenin himayesine girmesine verilen ad.

    Vakfe: 1. Zilhicce Ayının 9. gününde hac için ihramlı olarak Arafat'ta bulunmadır. 2. Durmak demektir. Kurban bayramından bir gün önce yani arefe günü Mekke'nin doğusunda bulunan Arafat dağında güneş tam tepe noktasına gelip batıya yönelmesi ile beraber başlar ve güneş batıncaya kadar Arafat dağında beklenilir. Arafat'ta Vakfe Yapmak, bütün insanların mahşerde toplanmasını, ilahi mahkemenin kurulmasını, hesabın verilmesini temsil etmektedir.

    Aklıselim: 1. Sağduyu, hüküm ve kararlarında doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırma yetisi. 2. İnsanın doğru karar vermesini sağlayan, herhangi bir olumsuzluktan veya ortamın kötülüğünden etkilenmeyen, yaratılışındaki temizliği koruyan akıl.

    Âsar: Uzatma (çekme) işareti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü