Eğitim Sitesi

Resolution (Ayrışım) Nedir? Resolution (Ayrışım) Hakkında Kısaca Bilgi

Resolution (Ayrışım) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Resolution (Ayrışım):

Çok kısa süreli eko ya da ses derinliğine verilen isim.Reversad imge television:Normal görüntüyü simetrik olarak tersine çeviren televizyon. arkadan bir perdeye projeksiyon yapabilen televizyonda da olması gereken bir özelliktir. Reverse Video: Karanlık bir geri planda aydınlık görünümden ziyade, aydınlık geri planda karanlık görüntüler.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line): Asimetrik Sayısal Abone Hattıdır. Var olan telefon hatları üzerinden yüksek bant genişliğinde sayısal verilerin iletilmesini sağlayan teknolojidir. Çevirmeli telefon servislerinden farklı olarak sürekli bir bağlantı sağlar. ADSL, aynı hat üzerinden analog (ses) bilgilerin iletilmesine de izin verir.

    IVIA: Çok yönlü video Sanayicileri Birliği.

    IP Adresi: Ana makineye atanmış 32 bit internet iletişim kuralı adresidir. IP adresinde bir ana makine bileşeni bir de ağ bileşeni vardır.

    Portal: milliyet.com, mynet.com, dersimiz.com gibi haber, bilgi, rehberlik hizmetlerini bir arada sunan büyük web siteleri için kullanılan bir deyim. Portal, aslında bir mimarlık terimidir ve 'ana giriş kapısı'anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü