Eğitim Sitesi

Resif Nedir? Resif Hakkında Kısaca Bilgi

Resif Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Resif:

1. Deniz yüzüne çıkmış mercan kayalar.

2. Deniz kenarlarında organik kökenli iskeletlerin birikmesiyle oluşmuş kaya.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Buzul Dili: Sirkten çıkan buzulların vadi boyunca hareketi ile oluşan sarkık kesimi. Bir buzulun beslenme yeri olan buzkar alanından daha aşağı uzanan bölümü. Bu bölümün ucundan erimiş buzul suları akar, dereler doğar.

    Kesir Ölçek: Haritalardaki küçültme oranını basit kesirle ifade eden ölçek türüdür. 1 / 25.000 , 1 / 500.000, 1 / 1.000.000 birer kesir ölçektir. Kesir ölçekte, pay ile paydanın birimleri aynıdır. Uzunluk birimi olarak santimetre (cm) kullanılır. Örneğin : 1 / 1.000.000 ölçeğinde, arazi üzerindeki 1.000.000 cm (10 km)'lik uzunluk harita üzerinde 1 cm gösterilmiştir.

    Radyolarit: Tortul bir kayaçtır. Radyolarya denen mikro organizmaların çökelmeleriyle derin denizlerde oluşan bir taştır. Doğada tabakalar halinde ve kalkerli arazinin altında bulunur. Sertliği 7'dir gri, kahverengi, yeşil, beyaz, krem, pembe ve diğer renkler olmak üzere birçok renk çeşitliliği gösterir. Kırıldığında keskin kavkısal kırılma verir. Kırılma yüzeyi genellikle donuk yağlı ve mattır. Kalkerli arazinin altında oluşur ve ışığı geçirmez.

    Medeniyet (Uygarlık): Bir topluluğun hayat tarzı, bilgi seviyesi, sanat gücü, maddi ve manevi sahip olduğu değerler bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü