Eğitim Sitesi

Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı Nedir? Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı Hakkında Kısaca Bilgi

Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Renk Süblimleştirme Yöntemiyle Çalışan Yazıcı:

Süblimleşme yoluyla baskı alan yazıcılarda, mürekkep ısındığında renk verici gazlar meydana getirmektedir. Fotoğraf jelâtinine benzer şekilde, yüksek kalitede baskı alınabilmektedir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kısmi Ölçüm: Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, ışığı kadrajın merkezi ve yakın çevresindeki % 10 - 15'lik bir alandan okuduğu, genellikle kadrajın kenarlarında fazla aydınlık ya da çok karanlık alanlar olduğunda kullanışlı olan ışık ayarı.

    Bakaçlı (Vizörlü) makineler: Büyük format fotoğraf makinelerinin çoğu bu tiptedir. Işığı ve dolayısı ile görüntüyü bakaça getiren bir yansıtma sistemi (refleks makineler) kullanmak yerine görüntü doğrudan film düzlemi üzerine gelir. Film yerleştirilmeden önce görüntünün oluştuğu ve yarı saydam (buzlu cam) yüzeyde netleme ve kadraj kontrolü yapılır. Bu yüzey film düzlemiyle aynı yerdedir ve netleme ve kadrajlama bittikten sonra objektif kapatılır, film takılır ve pozlama yapılır. Bu makinelerde filmler tek tek takılır.

    Vizör (bakaç): 1- Fotoğraflanacak alanın izlenmesini sağlayan optik sistemdir. Bazıları objektifin içerisinden geçen ve nihai fotoğrafla birebir aynı olan görüntüyü verirlerken, bir kısmı objektife yakın konumlandırılarak çekilmekte olan fotoğrafın yaklaşık bir önizlemesini sunarlar. 2- Kullanıcıların fotoğraf çekerken sahneyi izleyecekleri yer. SLR makinelerde "buradan ne görüyorsanız onu çekersiniz". Cep makinelerinde ise artık bir bakaç bulmak oldukça zor; çünkü dev ekranlar bu işi gayet iyi yerine getiriyor. 3- Makinede oluşan görüntünün olabildiğince aynını gösteren ve mercekler düzenine dayanan parça.

    CompactFlash: Kısaca CF ile de ifade edilmektedir. Bir hafıza kart biçimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü