Eğitim Sitesi

Rekombinant DNA Nedir? Rekombinant DNA Hakkında Kısaca Bilgi

Rekombinant DNA Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Rekombinant DNA:

Farklı biyolojik kaynaklardan elde edilen DNA moleküllerinin birleşmesinden oluşan yapı. Hücre sıvısında ve çekirdeğinde bulunan kimyasal bir maddedir. Protein sentezlemesi başta olmak üzere hücre içi kimyasal faaliyetlerde çok önemli bir rolü vardır. Yapısı DNA'ya benzer. Ama herbiri farklı işlevlere sahip birkaç cinsi vardır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Rekombinant DNA:

Farklı biyolojik kaynaklardan elde edilen DNA moleküllerinin birleşmesinden oluşan yapı.

 

Genetik Terimi Olarak Rekombinant DNA:

Farklı biyolojik kaynaklardan elde edilen DNA moleküllerinin birleşmesinden oluşan yapı. Hücre sıvısında ve çekirdeğinde bulunan kimyasal bir maddedir. Protein sentezlemesi başta olmak üzere hücre içi kimyasal faaliyetlerde çok önemli bir rolü vardır. Yapısı DNA'ya benzer. Ama her biri farklı işlevlere sahip birkaç cinsi vardır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Nabız: Kalbin kasılmasıyla atardamarlara pompalanan kanın damar duvarına vuruşudur. Normal insanda nabız dakikada 60-100 defa atar.

    Lökoplast: 1. Bitki hücrelerinde yada bazı kamçılı tek hücrelilerde bulunan ve madde depo eden merkezler olarak iş gören renksiz plastidler. 2. Bazı bitki hücrelerinde yedek besin depolayan renksiz madde.

    Hidroliz(Sindirim): Kompleks besin maddelerinin su ve enzimler yardımıyla yapı birimlerine ayrılarak hücre zarından geçebilecek duruma getirilmesi.

    Termofil: (Termofil = Yüksek sıcaklığı seven.) Yüksek sıcaklıklarda yaşayabilen mikroorganizmalara verilen genel ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü