Eğitim Sitesi

RDS (Radio Data Service) Nedir? RDS (Radio Data Service) Hakkında Kısaca Bilgi

RDS (Radio Data Service) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak RDS (Radio Data Service):

Kahrolası Elkitabını Oku (İnternette)Bu kısaltma genelde birisi çok basit ya da genel bir soru sorduğu zaman kullanılır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    DAT: Dönel kafa prensibi ile sayısal yazan ve okuyan kesinlikle dip gürültüsü olmayan kayıt cihazları. Bunlar 44.1 ya da 48, KHz sampling rate kullanarak CD kalitesinde ya da daha yüksek kalitede kayıtlar gerçekleştirir. Bunların CD'ye çıkışları sayısal olarak yapılacaksa mutlaka 44.1 olarak kaydedilmelidir.

    Micro processor: Mikro işlemci.Microcomputer: Mikro bilgisayar.

    SGML: 1. Tüm platformlarda aynı olarak görülecek dökümanlar yaratmak için kullanılan ISO standardıdır. 2. Standart Genelleştirilmiş Im Dili, diğer imleme temelli yapısal belge dillerini açıklayan bir dildir. Örneğin HTML, SGML kullanılarak tanımlanır.

    VPS: Video programlama sistemi. Televizyondaki bir programın başlangıcından sonuna kadar tam olarak alınabilmesine imkan verir. Bunun için televizyon verici istasyonun özel bir sinyal göndermesi gerekir. Bu sinyali tanıyan video cihazı otomatik kayda geçer. Yayın sonunda gönderilen bir başka sinyalle de video cihazı otomatik kapanır. Bu özellikle şimdilik Türkiye'de bulunmamaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü