Eğitim Sitesi

Rakursi Nedir? Rakursi Hakkında Kısaca Bilgi

Rakursi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Rakursi:

Nesnelere üstten yandan veya alttan bakış açısına göre oluşan ve nesneyi kısa veya daha uzun, büyük gösteren görünüş, Öndeki bölümlerin büyük,Uzaklaşan bölümlerin ise daha kısa ve dar görünmesi.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Rakursi:

Bir nesnenin perspektif kurallarına uygun olarak kısaltılarak gösterilmesi. Örneğin bir resimde tuval yüzeyine dik olarak yerleştirilmiş herhangi bir nesne bu yöntemle verilir.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Rakursi:

Bir resim, desen ya da alçak kabartmada bazı nesne ve figür boyutlarının perspektifin etkisiyle kısalması. Resimde bir nesne veya figürü derinlik duygusu içinde verme yöntemi.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Dogmatik: 1- Deney bilgisini, deneye dayanan kanıtları yadsıyarak, kanılarını inanç öğretilerinden çıkaran (düşünme biçimi). 2- Felsefe ve din dogmalarının bilimsel (mantıksal) ve dizgesel bir yolla ortaya konuluşu.

    Çelik Kalem: Bakır, çinko, pirinç gibi yumuşak madenler üzerine resmi doğrudan doğruya oymaya yarayan çelik uçlu kalemler.

    Ana Kubbe: Camilerde fil ayaklara ya da ana duvar üzerindeki kasnağa oturtulmuş orta kubbedir.

    Lirik-Soyutlama: Terim genellikle farklı uzmanlar tarafından farklı anlamlarda kullanılmıştır. Renge verilen önemin belirginlik kazanmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü