Eğitim Sitesi

Raga (Sans.) Nedir? Raga (Sans.) Hakkında Kısaca Bilgi

Raga (Sans.) Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Raga (Sans.):

Renk, tutku anlamında. Hindistan'da 9. yüzyıldan bu yana kullanılan, her birinin ayrı bir melodi yapısı ve ayrı karakteri olan modal gam.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    İdil: Huzurlu kırsal yaşamı yansıtan şiir, resim ya da bunlardan esinlenmiş müzik parçası. Idyll (İng.).

    Çembalo (Cembalo): Tuşlu, piyano biçimi müzik aleti. Cembalo piyanonun atasıdır ve Ondördüncü Yüzyılda meydana çıkmış ve gittikçe gelişmiştir. Bu müzik aletini yapmakla ünlü ustaların başında İtalya'da G. A. Baffo ve Almanya'da Silbermann gelir. Onsekizinci Yüzyıl sonlarına doğru cembalo, yerini yavaş yavaş piyanoya bırakmıştır. Alm. Kielflügel. Fran. Clavecin. İng. Harpsichord)

    Romans: Bir tür vokal şekli, 18. Yüzyıldan sonra çalgısal müzik türü olarak da kullanılmıştır. Fr. J. Gossec 1761'de yazdığı op. 5, 2'nci senfonisi için romans şeklinde bir kısım yazmıştır.

    Motif: 1- Bir yapıtın kuruluşunun ana öğelerinden biri olarak kullanılan ve bir müzik fikrinin kaynağı olan parça. 2- Anafikir. Çekirdek. Bir müzik düşüncesinin en küçük birimi. Göze. Motive (İng.). 3- Müzikte anlamlı en küçük yapı taşı. 4- Bir müzik yapıtının tümüne ya da bir bölümüne, çeşitli yönlerden birlik sağlayan, belirleyici küçük birim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü