Eğitim Sitesi

Radyoteleskop Nedir? Radyoteleskop Hakkında Kısaca Bilgi

Radyoteleskop Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Radyoteleskop:

Gök cisimlerini araştırmak için kullanılan uzun dalga boyuna duyarlı araç.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Radyoteleskop:

Gökcisimlerini araştırmak için kullanılan uzun dalgaboyuna duyarlı alet. Işınım tayfının radyo dalgaboyuna duyarlı olan teleskop.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Tek çenekli bitki: Embriyolarında bir çenek yaprağı bulunduran bitki.

    Hücre Zarı: Hücrenin en dış kısmında bulunur. - Günümüzde kabul edilen zar modeli "Akıcı Mozaik Zar Modeli" dir. - Hücre zarı canlı olup protein ve yağ (lipit) moleküllerinden oluşur. - Hücreye girip çıkan maddeleri kontrol eder. - Saydam ve esnek bir yapıdadır. - Bitki hücrelerinde zardan başka bir de hücre duvarı (çeperi) vardır. Hücre duvarı cansız olup selülozdan yapılmıştır. Hayvansal hücrelerde bu duvar yoktur.

    İzolasyon: Ayrılma, yalıtım. Biyolojide herhangi bir sebeple populasyondaki fertlerin birbirleriyle olan ilişkilerinin kesilmesi.

    Hastane Atıkları: Hastanelerden veya diğer sağlık kuruluşlarından tıbbi, enfekte patojen ve patolojik atıklara hastane atıkları denmektedir. Hastane atıklarına kullanılan serum kordonları, ilaç ve kimyasal madde şişeleri, kan tüpleri, insan vücudundan alınan parçalar, metal ameliyat araç ve gereci, kullanılan enjektörleri örnek verebiliriz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü