Eğitim Sitesi

Pulsar Nedir? Pulsar Hakkında Kısaca Bilgi

Pulsar Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Pulsar:

Hızla dönen, güçlü manyetik alana sahip nötron yıldızı yapısında olan ve atmalar halinde radyo dalgaları yayan kaynak. Atış dönemleri milisaniye mertebesindedir ve çok kararlıdırlar.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Atarca (Pulsar): Güçlü manyetik alana sahip nötron yıldızlarının atmalar halinde gözlenen radyo ışınımları.

    Atmosfer Araştırma Uyduları: Atmosfer araştırma uyduları, uzaya gönderilen ilk uydulardandır. Atmosferi inceleme amacıyla yörüngeleri oldukça alçak seviyelidir.

    Aydınlanma: Bir cismin birim yüzeyine düşen ışık akısı.

    Uzay Bilimleri: Uzay çalışmaları Dünya atmosferinin dışında insanlı ya da insansız uzay araçları ile yürütülen araştırmalardır. Bu araştırmalarda temel bilimler ve teknolojiden destek alınır. Uzay bilimlerinde bilinmeyenin araştırılmasıyla Dünya dışında insanlığa yararlı olabilecek bilgilere ulaşılabilmektir. Uzay bilimleri, evreni inceleyen değişik bilim dallarının hepsini birden ifade eder. Astronomi bilimi; matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimler ile ilişkili çalışmalarını sürdürür. Dünya ve Dünya atmosferi dışında evrenin geriye kalan kısmı uzay bilimlerinin konusunu içerir. Uzay bilimlerinin alt dalları son yıllarda önemli ölçüde geliştiğinden şimdilerde bu alt dalların hepsi kendi başlarına bir bilim dalı olarak dikkate alınmaktadır. Bu bilim dallarını şöyle sıralayabiliriz: 1. Astronomi 2. Astrofizik 3. Kozmoloji 4. Yıldız Bilimi 5. Dünya Dışı Gezegen Bilimi 6. Astrobiyoloji 7. Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi 8. Uzay Koloni ve Savunma Bilimleri

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü