Eğitim Sitesi

Psikiyatri Nedir? Psikiyatri Hakkında Kısaca Bilgi

Psikiyatri Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Psikiyatri:

Davranış bozukluklarının tanınması ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalı.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Psikiyatri:

Ruh ve sinir hastalıklarıyla, kişide görülen önemli uyumsuzlukları önleme, teşhis ve tedavi etmeyle uğraşan uzmanlık dalı.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Faiz: Üretim sürecine parasal (yada değişim değeri olan herhangi bir değer) desteğini yatıran sermayenin, üretim sürecinden elde ettiği gelir.

    Pyrrhonculuk: Bilginin göreceliğini savunan kuşkucuların biri de M.Ö. 365-270 yılları arasında yaşamış İlk çağ filozoflarından Pyrrhon ve onun okuludur. Pyrrhonculuk; akıl, şeylerin özünü, görünüşlerin ardındaki gerçekliği kavrama yetisi taşımadığından, insanların ilkece salt kendilerine görünenleri, yani duyumlarımızın bize verdiklerini, göründükleri biçimleriyle bilebileceklerini ileri sürer. A. Baki Güçlü v.d, Pyrrhonculuk, Felsefe Sözlüğü içinde, s. 1189-1190.

    Nominalizm: Adcılık. Tümel kavramların yalnızca nesnelerin adları olduğunu ileri süren görüştür. Bu görüşe göre asıl gerçek varlıkların tekil kavramlar "şu insan", "bu araba", "o köy" vb. olduğunu savunurlar.

    Külliye: Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, sebil, kitaplık, hastane vb. yapıların bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü