Eğitim Sitesi

Protonema Nedir? Protonema Hakkında Kısaca Bilgi

Protonema Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Protonema:

Kara yosunlarında, üzerindeki dik bir gövdenin geliştiği ve bu gövdeye tek sıralı hücreden oluşan sarmal yaprak halkasının bağlandığı ipliksi yeşil yapı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Anterozoid: Mantarlarda hareketli eşeysel hücre.

    Gametofit: 1-Bir bitkinin hayat devresinde haploit ya da eşeyli (gamet üreten) evre. 2-Gametleri meydana getiren fertler ya da döller. 3- Bitkilerde ve döl almaşının görüldüğü fotosentez yapan protistlerde, gametleri üreten çok hücreli haploit evre.

    Amonyak: Kimyasal formülü NH3.Protein metabolizması sonucu oluşan azot ve hidrojen bileşimi olan keskin kokulu ve suda çözünen oldukça zehirli atık ürün.

    Reseptör: 1. Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları. Almaç 2. Hücre içinde ya da üzerinde hormon, ilaç, virüs vb. nin özel bir hücre cevabının verilmesine yol açan veya bunların hücreye girmesini sağlayan, protein, glikoprotein ya da oligosakkaritlerden oluşan yer veya yapı. 3. Belirli kimyasalların veya uyartıların tanıyıcısı konumunda olan, bazı hallerde de bunların hücreye girmesini veya bunlara karşı bir cevabın oluşturulmasını mümkün hale getiren yer veya yapı, almaç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü