Eğitim Sitesi

PROTOCOL Nedir? PROTOCOL Hakkında Kısaca Bilgi

PROTOCOL Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak PROTOCOL:

Protokol, iki bilgisayarın birbirlerine veri yollarken izledikleri biçim, veri aktarma formudur. Protokoller bilgisayara alt düzey kodlar yollayarak iki makina arasındaki iletişimi sağlar.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Protocol:

Bilgisayar arası iletişimde iki bilgisayarın uyması gereken iletişim kuralları.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Port: 1. İnternetteki anlamı URL adresinin sonunda : ile ayrıldıktan sonra gelen sayıdır. Örneğin Web Server'lar genellikle 80 numaralı portu kullanırlar. Eğer standart dışı bir port kullanılıyorsa domain isminin sonunda bu numara belirtilir. 2. Diğer çevre birim elemanları ile haberleşmeyi sağlamak için kullanılan giriş-çıkış bağlantı noktası (kanalı)'dır. (seri veya paralel port)

    TCP/IP Protocol: Internet üzerindeki bilgisayar sistemlerinin birbirlerine bağlanması için kullanılan standart ağ iletişim protokolüdür. Internet Protokolü (IP) üzerinde çalışan Transfer Kontrol Protokolü (TCP) ve bunlara bağlı çalışan diğer protokollerin oluşturduğu aile. IP, TCP, FTP, Telnet.

    E-Mail: Elektronik Posta, posta işlemlerinin (mektuplaşma v.s.) bilgisayar ortamında yapılmasıdır. E-mail ile diğer internet kullanıcısına mektup ve dosya gibi şeyler gönderebilir ve alabilirsiniz.

    Colour Bars: Herhangi bir video cihazı içindeki renk dengesini ayarlayan standart renk tablosu

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü