Eğitim Sitesi

Polye Nedir? Polye Hakkında Kısaca Bilgi

Polye Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Polye:

1-Karstik yörelerde dolinlerin birleşmesiyle oluşan ve tabanları genellikle tarım alanları olarak kullanılan geniş çukurluklar. 2-Karstik bölgelerdeki erime ovaları, Gölova 3-Karstik yörelerdeki genişliği birkaç kilometre olan, uzunluğu 20-30 kilometreyi bulan, hatta geçebilen ova görünümlü büyük karstik çukurlara polye denir. Türkiye'de özellikle Toroslar'da polyeler yaygındır. Örneğin; Akdeniz Bölgesi'ndeki Ketsel, Elmalı ve Akseki ovası birer polyedir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Türbin: Türbin, bir akışkanın enerjisini işe çevirmek için kullanılan alet.

    Atık Su: Konutlar, sanayi kuruluşları, enerji santralleri, tarım ve hayvancılık uygulamaları sonucu açığa çıkan ve içinde sağlığa zararlı biyolojik ve kimyasal maddeleri barındıran sular.

    Artçı Deprem: Ana depremin meydana gelmesinden sonra, ana şoku izleyen daha küçük sarsıntılar dizisidir. Ne kadar süre ile devam edecekleri konusunda ise kesin bir şey söylemek mümkün değildir.

    Grafik Ölçek: Haritalardaki küçültme oranını çizgi grafiği üzerinde gösteren ölçek türüdür. Kesir ölçeğe göre düzenlenir ve santimetre (cm)'nin üstündeki tüm uzunluk birimleri kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü