Eğitim Sitesi

Polimerleşme Nedir? Polimerleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Polimerleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Polimerleşme:

1-Küçük alken moleküllerindeki pi (p) bağlarının açılması ile serbest kalan moleküllerin binlercesinin bir araya gelerek uzun zincirler oluşturması olayına polimerleşme adı verilir.

2-Benzer ya da farklı birçok küçük molekülün polimer denilen büyük moleküller biçiminde birleşmesi.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    İzomeri: Kapalı formülleri aynı açık formülleri farklı maddeler birbirinin izomeridir. İzomerlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri birbirinden farklıdır. Örneğin; C5H12 (pentan) bileşiğinin üç izomeri vardır. PENTANIN İZOMERLERİ n-pentan (normalpentan) 2-metilbütan (izopentan) 2,2-dimetilpropan (neopentan)

    Aktiflik: Reaksiyona girme kabiliyeti, elementlerin bileşik yapabilme eğilimleri. Bir elementin elektron alarak veya vererek bileşik oluşturma isteğine aktiflik denir.Saniyedeki nükleer parçalanma sayısı.

    Elektron: Çekirdeğin etrafındaki ihtimali orbitallerde hareket ettiğine inanılan 1/1840 akb'lik bir kütleye sahip negatif (-) yüklü parçacıktır.

    Elektronegatiflik: Bir molekül içerisindeki atomun elektronları kendine doğru göreceli çekme kabiliyeti. Bir atomun bağ elektronlarına sahip çıkma isteğine elektronegatiflik denir. - Periyodik tabloda soldan sağa doğru gidildikçe atom çapı küçülür, çekirdek son katman elektronların yakındır ve elektronegatiflik artar. - Aynı grupta yukarıdan aşağı doğru gidildikçe atom çapı artar, çekirdeğin çekim gücü azalır, elektronegatiflik azalır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü