Eğitim Sitesi

Piramidal Nedir? Piramidal Hakkında Kısaca Bilgi

Piramidal Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Piramidal:

Piramit biçiminde olan.

 

Sanat Terimi Olarak Piramidal:

Resimde yer alan figür, şekil ve tasvirlerin bir eşkenar üçgenin sınırları içinde yerleşik biçimde düzenlenmiş olması.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Aşırı Uyarılma: Organizmanın alıştığı düzeyin üzerinde uyarıcı ile karşılaşması sonucu fizyolojik ve psikolojik anlamda çevreye uyum gücünün azalmasıdır.

    Refleks: 1- Dıştan gelen uyarıcılar karşısında aniden gösterilen istem dışı tepkilere refleks denir. 2- Belirli bir uyarıcıya gösterilen oldukça hızlı, tutarlı ve öğrenilmemiş davranış, tepki. Normal olarak bilinçli olmayıp istemli kontrole tabi değildir. 3- Doğuştan, otomatik, ani ve organizmayı korumaya yönelik davranış.

    Kişi Başına Düşen Ulusal Gelir: Ulusal gelirin ülke nüfusuna bölünmesiyle elde edilen gelir miktarı.

    Hermeneutik: Palmer (2003)'a göre, hermeneutik kavramı Yunanca bir fiil olan ve genellikle "yorumlamak" olarak tercüme edilen "hermeneuein" den ve isim olarak da "yorum" anlamındaki "hermeneia" dan gelmektedir. Hermeneuein ve hermeneia kavramları antik çağlardan günümüze kadar gelebilen birçok metin içerisinde değişik kalıplarda gözükmektedir. Hermönetik (Hermeneutics) sözcüğü bir metnin içrek (ezoterik) anlamının bulunması, bir metnin asıl maksadının anlaşılması anlamlarında kullanılmaktadır ve yorum ilmi olarak kabul edilir. Dilthey (1999)’e göre; hermeneutik bilimi “yazılı eserlerin açıklanması sanatının öğretisidir ve hayati öneme sahip eserlerin açıklanmasında ortaya çıkan değişik yönelimler arasındaki savaştan, kuralları temellendirme gibi zorunlu bir ihtiyaçtan meydana çıkmıştır."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü