Eğitim Sitesi

Perspektif Kontrollü Objektif Nedir? Perspektif Kontrollü Objektif Hakkında Kısaca Bilgi

Perspektif Kontrollü Objektif Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Perspektif Kontrollü Objektif:

Objektifin bir kısmında yer alan optik grubunun kaydırılabildiği bir mekanizmaya sahip, perspektifteki bozulmayı engellemeye ve optik aks ile film yüzeyini paralel tutabilen yapısı sayesinde çizgilerin paralel olmasına yarayan özel objektif tipidir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Focal Length: Bir objektifin "odak mesafesi" demektir. En genelde "geniş açı", "normal" ve "tele yani dar açı" şeklinde ifade edilir ve genellikle 35 mm lik kamera objektiflerine göre değerlendirilirler. Mesela 35 mm lik bir kameraya göre 38 mm objektif gibi.

    Şişirme (trap): CMYK'de her alanın mevcut kapladığı alandan biraz daha fazla yer kaplaması. Kaymaları gizlemede kullanılır.

    Örtücü: Film düzlemine ulaşacak olan ışık miktarının filmi ne kadar süre ile etkileyeceğini belirleyen mekanik parça. Perde örtücü ve yaprak örtücü olmak üzere iki türdür.

    Flaş Kablosu: Flaş kızağının ve TTL flaşların üretilmediği dönemlerde, flaşın fotoğraf makinesine bağlantısını sağlamak için kullanılan kablodur. Oldukça ince ve kırılgandır ancak gerektiğinde flaşın, kablo mesafesinden kullanılmasını sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü