Eğitim Sitesi

Parsel Nedir? Parsel Hakkında Kısaca Bilgi

Parsel Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Parsel:

İmar parselleri oluşturmak amacıyla, parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark vb. kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini veya birkaçını kapsayacak şekilde yapılan taşınmaz malları ayırma işlemi.

 

Hukuk Terimi Olarak Parsel:

İmar düzeni bakımından belli ölçüler gözönüne alınarak sınırlandırılmış arazi parçalarından her biri.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Parsel:

1. Sınırları haritalarla belli edilmiş arazi parçasıdır. Bu harita kadastro haritası ise kadastro parseli, imar haritası ise imar parseli adı verilmektedir.

2. Belli bir amaç için ayrılıp sınırlanmış arazi parçası, bir adanın parçalarından her biri.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Parsel:

Belli bir amaç için ayrılmış arazi parçası.

 

İnşaat Terimi Olarak Parsel:

Belli bir amaç için ayrılıp sınırlanmış arazi parçası; bir adanın parçalarından her biri.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Toplu İş Sözleşmesi: Hizmet akdinin yapılması, muhtevası ve sona ermesi ile ilgili hususları düzenlemek üzere, işçi sendikası ile işverenler veya işveren sendikaları arasında yapılan sözleşme.

    Re-Organizasyon: Bkz. Yeniden Yapılanma.

    Kentlileşme: Kente göç ile birlikte başlayan nüfus dinamiğinin kentin belli bir kesiminde kararlılık kazanmasına kadar süre gelen bu aşama "kentlileşme" olarak adlandırılır. Bu kente göç eden nüfusun yeni koşullara uygun ilişkiler biçimi geliştirerek kentin bir öğesi olma, toplumsal değişme, uyum ve bütünleşme sürecidir. Kentlileşme, kente göç edenlerin ve kentte yaşayanların, kent toplumunun değer-norm sistemini, kentli insanın düşünme, davranış biçimlerini ve giderek yaşama biçimini benimsemesidir.

    Zorunlu Sebeplerle Fazla Çalışma: Gerek bir arıza sırasında, gerek bir arızanın mümkün görülmesi halinde yahut makineler veya araç ve gereç için hemen yapılması gerekli acele işlerde, yahut zorlayıcı sebeplerin ortaya çıkmasında, işyerinin normal çalışmasını sağlayacak dereceyi aşmamak kaydıyla işçilerin hepsi veya bir kısmına yaptırılan çalışma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü