Eğitim Sitesi

Package Nedir? Package Hakkında Kısaca Bilgi

Package Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Package:

Paket tur. Bir ya da bazen birden fazla yere yönelik olarak düzenlenen ulaşım, konaklama ve diğer bazı gezi unsurlarını içeren ve programı başlangıçtan belli olan herhangi bir tur.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Gelenek: Bir toplumda, eskiden kalmış olmaları nedeniyle saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar.

    Otelcilik Fonksiyon Oranı: Bir ülke veya yörenin turistik otellerinin sunabileceği toplam yatak kapasitesi ile o ülke veya yörenin toplam nüfusu arasındaki ilişkiyi ifade eder ve Tf(H) şeklinde ifade edilir. Tf (H) = N1x100/ P Nl ülke veya yöredeki tuirtik otellerin toplam yatak sayısının P : O ülke veya yörenin toplam yerli nüfusunu gösterir.

    Kırsal Rekreasyon: Kırsal rekreasyon faaliyetleri aslında kırsal kökenli değil, tersine şehirden çıkmış, ancak geniş arazi kullanımı ve bazı doğal özellikler gerektirdiğinden kırsal alanlarda yapılan rekreasyon faaliyetleridir. Açık havada yapılabilen ancak doğal ortamdan ayrılan tenis, golf, vb. faaliyetler de şehir içi faaliyetlerden farklıdır.

    Mit: Tarih öncesine dayanan efsane, masal, bazen destan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü