Eğitim Sitesi

Öz Kabarma Nedir? Öz Kabarma Hakkında Kısaca Bilgi

Öz Kabarma Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Öz Kabarma:

Buğday glüteninin su alarak şişmesi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Iskarta: Değerini yitirmiş mal.

    Makbuz Senedi: Emtia senetlerinden biri olan makbuz senedi, çeşitli türden malların kolayca devredilmesi amacı ile umumi mağazalar tarafından çıkarılan kıymetli evraktır.

    Haşhaş (Afyon): Gelincikgiller familyasından bir yıllık otsu bitki. Anayurdu Anadolu'dur. Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerinin sütünden morfin, kodein ve papaverin gibi çeşitli alkaloitleri içeren afyon maddesi elde edilir. Yurdumuzda haşhaş alımı ve işlenmesi sadece T.M.O. tarafından yapılmaktadır. Haşhaş tohumu ise %44-55 oranında yağ içerdiğinden gıda, boya ve sabun sanayinde kullanılmaktadır. Çizilmemiş haşhaş kapsülleri tarlada kuruduktan sonra kontrol altında toplanarak tohumları ayrılarak işlenmek üzere alkaloit fabrikasına gönderilir ve uyuşturucu türevleri elde edilir.

    Grev: Çalışanların, topluca çalışmamak suretiyle bir iş kolunda veya işyerinde faaliyeti durdurmak veya önemli ölçüde aksatmak amacıyla aralarında anlaşarak veyahut bir teşekkülün aynı amaçla topluca çalışmamaları için verdiği bir karara uyarak işi bırakmaları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü