Eğitim Sitesi

Oturan Sistemi Toparlama Santralı (OST Santral) Nedir? Oturan Sistemi Toparlama Santralı (OST Santral) Hakkında Kısaca Bilgi

Oturan Sistemi Toparlama Santralı (OST Santral) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Oturan Sistemi Toparlama Santralı (OST Santral):

Oturan sistemi toparlama yeteneğine sahip olduğu Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşmasında beyan edilmiş olan Üretim Santralı.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    İletim ve Dağıtım Kayıpları: Özellikle elektrik, gaz ve ısıtma şebekelerinde iletimde ve dağıtımda kullanma noktalarına kadar olan kayıplardır. Not 1: Transformatörlerdeki kayıplar iletim ve dağıtım kayıpları kapsamında değerlendirilir. Not 2: Bazı durumlarda, gaz dağıtımında özellikle doğalgaz dağıtım kayıpları, istatistik farklarına dahildir. Not 3: Genellikle bu tür kayıp hesapları şebeke biçimindeki enerji tesisleri için yapılmakla birlikte, konteynerlerle teslim edilen katı, sıvı ve gaz yakıtlar için de geçerlidir.

    Nihai Tüketim: Belirli bir uygulama biçimi için ya da bir uygulama alanında saptanan enerji tüketimidir; tüketiciye verilen gerçek enerji miktarını belirtir.

    Dağıtım Şebekesi: TEDAŞ ve imtiyazlı dağıtım şirketleri de dahil olmak üzere, Lisanslı bir dağıtım şirketine ait ve bu şirket tarafından işletilen Şebeke.

    Üretilen Brüt Enerji: Jenaratör çıkışında ölçülen elektrik enerjisidir. (iç tüketim dahil).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü