Eğitim Sitesi

Oteller Tekdüzen Muhasebe Sistemi Nedir? Oteller Tekdüzen Muhasebe Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Oteller Tekdüzen Muhasebe Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Oteller Tekdüzen Muhasebe Sistemi:

Otellerin muhsaebe sisteminin yanısıra, gelir getiren departmanları dışında oteller genel yönetim, pazarlama, teknik hizmetler gibi departmanların giderlerinin nasıl raporlanacağınıa ilikin bir sistem olup Hotel Association of New York City, İnc. Tarafından hazırlanan ve üyelerine dağıtılan "Uniform System of Accounts for Hotels" isimli eserdeki rapor modelleri yurdumuzda en çok rastlanan modeller olarak dikkati çekmektedir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Guaranteed Payment Reservation: Ödeme garantili rezervasyon. Müşterinin kendine ayrılan odayı kullansa da kullanmasa da ücretini ödemeyi kabul etmesi. Burada ödeme, otel bünyesinde kredisi sağlam bir firma ya da seyahat acentası tarafından garanti edilir.

    Çapraz Satış: Çapraz satış, mevcut müşterilere veya aktif olmayan müşterilere ilave ürün veya hizmetlerin sağlanmasıdır. Çapraz satış stratejileri ile yeni müşterilerin kazanılması için harcanacak zaman ve paradan çok daha azıyla satışlar yatay veya dikey olarak çarpıcı biçimde artırılabilir. Çapraz satışı stratejik öncelik haline getiren her işletme, büyük başarılar sağlayabilir. Ne var ki etkin olabilmek için çapraz satış şirket kültürünün bir parçası olmalıdır.

    Department: Bölüm.

    Deniz Termal ve Sağlıklı Yaşam: Deniz termal koşullarını taşıyan kıyı yörelerinde kurulan turizm merkezi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü