Eğitim Sitesi

Ortak Alanlar Nedir? Ortak Alanlar Hakkında Kısaca Bilgi

Ortak Alanlar Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ortak Alanlar:

Binaların giriş holleri, ışıklıklar, hava bacaları, saçaklar, tesisat galerileri, açık ve kapalı merdivenler, yangın merdivenleri, asansörler, kalorifer dairesi, kapıcı dairesi, kömürlük, sığınak ve otopark gibi ortak kullanıma açık alanlar.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Plan ve Proje Tasdik Harcı: Proje tasdik işlemleri karşılığı belediyece alınan harç.

    Harcama Talimatı: İdare adına geçici veya kesin olarak bir giderin yapılabilmesi için giderin konusunu, gerekçesini, yapılacak iş veya hizmetin süresini, hukuki dayanaklarını, tutarını, kullanılabilir ödeneğini, tertibini, gerçekleştirme usulü ile gerçekleştirmeyle görevli olanlara ilişkin bilgileri gösteren ve harcama yetkilisinin imzasını taşıyan belge.

    Esnek Çalışma: İşin niteliği ve yapısına göre, gerek çalışma zamanları, gerekse mekân kullanımı açısından, çalışan insana, iş hukuku düzenlemeleri veya işverenin müsamahası çerçevesinde, çalışma hayatının düzenlenmesine yönelik verilen standart dışı uygulama biçimleri.

    Geri Görünüm Bölgesi: 2960 sayılı Boğaziçi Kanununa göre, öngörünüm bölgesine bitişik olan ve 22/07/1983 tarihli 1/5000 ölçekli nazım planında gösterilen coğrafi bölge.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü