Eğitim Sitesi

OPEN TEXT INDEX Nedir? OPEN TEXT INDEX Hakkında Kısaca Bilgi

OPEN TEXT INDEX Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak OPEN TEXT INDEX:

Adres: http://www.opentext.com/omw/f-omw.html.Open Text Index, firmanın eline geçen Web sayfalarındaki tüm kelimeleri (21 Milyar civarında) taramanıza olanak sunuyor. Firma en büyük arşivlerden birine sahip olduğu ileri sürüyor. Sadece aramaya nasıl başlayacağınıza (Uzunluğa ve konuya göre de olabilir) karar verin. Gerisi kolay...

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    A.T.M. (Asynchronous Transfer Mode): Bir paket anahtarlama teknolojisidir. ATM, verileri byte büyüklüğünde hücrelere (cell) ayırır ve aynı anda 53 hücrelik paketler halinde iletir. ATM, daha çok donanım tabanlıdır ve yüksek veri işleme/iletme hızları elde edilebilir. En çok kullanılan standart hızlar, 155 Mbps ve 622 Mbps'dir.

    Bandwidth: Türkçesi: Bant genişliği. Bir bağlantıdan yollayabileceğiniz bilgi miktarını ifade etmektedir. Bir ağ kablosunun taşıyabileceği maksimum veri miktarı, bps (bit per second) birimi ile ölçülür. Bir kanalın ya da devrenin veri iletme oranı veya iletişim kapasitesi ölçüsü.

    LISTSERV: Çok kullanılan bir e-mail programıdır. Kullanıcılara posta listelerine abone olma, katkıda bulunma ve çıkma şansı verir.

    Protocol (Protokol): İki bilgisayarın birbiriyle 'konuşmasını'sağlayan standartlar için kullanılan bir deyim. Standartlar olmasaydı, iki bilgisayarın birbiriyle konuşması, anlaşması mümkün olamazdı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü