Eğitim Sitesi

Önerme Eklemi Nedir? Önerme Eklemi Hakkında Kısaca Bilgi

Önerme Eklemi Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Önerme Eklemi:

"ve", "veya", "ise", "ancak ve ancak", "değil" gibi, bir ya da daha çok sayıda önermeden yeni bir önerme kurmaya yarayan bağ.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Sermaye: 1- Önceki üretim faaliyetleri sonucunda elde edilmiş ve tüketim amacıyla kullanılmayıp başka malların elde edilmesi için kullanılan değerler. Anapara. 2- Üretimin adedini ve kalitesini artıran üretim araçları ve hammaddelerdir. 3- Toplumsal ekonomik yapı içerisinde kişilerin yada kurumların sahip olduğu tüm değişim değerleri.

    Nominalizm: Adcılık. Tümel kavramların yalnızca nesnelerin adları olduğunu ileri süren görüştür. Bu görüşe göre asıl gerçek varlıkların tekil kavramlar "şu insan", "bu araba", "o köy" vb. olduğunu savunurlar.

    Estetik Değer: Bir sanat eseri karşısında sujenin ortaya koyduğu değer estetik değerdir. Yani güzel değeridir. Sanat eserinin beğeni ya da haz duygusu yaratan özelliği estetik değerdir. Suje: Sanatla ilgilenen, sanattan anlayan kişi.

    Empati: Kişinin kendisini başka bir bilincin yerine koyarak söz konusu bilincin duygularını, isteklerini ve düşüncelerini, denemeksizin anlayabilmesi becerisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü