Eğitim Sitesi

Onay kurumu-OK Nedir? Onay kurumu-OK Hakkında Kısaca Bilgi

Onay kurumu-OK Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Onay kurumu-OK:

Kişilerin kimliğini güvenli olarak belirleyip elektronik kimlik belgelerini hazırlayan ve anahtar yönetimini sağlayan kuruluş. (certifying authority-CA)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Erişim: Herhangi bir sistemi kullanmaya başlama, örneğin bir elektronik ticaret sistemine bilgisayar üzerinden bağlanarak iletişim kurma. (access)

    Yatay E-Ticaret: Birbirinden bağımsız farklı kategorilerdeki ürün veya hizmeti satışa sunan e-ticaret sitelerine yatay e-ticaret sitesi denir. Yatay e-ticaret siteleri çoğunlukla çok fazla ve farklı kategorilerde ürünlere sahip oldukları için geniş bir hedef kitleye hitap ederler.

    XML: Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

    Açık anahtarlı kriptografi: Her kullanıcıya, sürekli kullanım için biri açık diğeri gizli iki anahtarın verildiği şifreleme/şifre çözme yöntemlerinin tümü. Asimetrik kriptografi ya da çift anahtarlı kriptografi adını da alır. (public key cryptography)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü