Eğitim Sitesi

Olimpiyat Oyunları Nedir? Olimpiyat Oyunları Hakkında Kısaca Bilgi

Olimpiyat Oyunları Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Olimpiyat Oyunları:

Eski Yunan'da çeşitli spor karşılaşmalarının yer aldığı aynı adlı antik şenliğin uzantısı bir gelenek olarak 1896'dan bu yana dört yılda bir düzenlenen uluslar arası amatör spor yarışmasıdır. Spor aracılığıyla dünya halklarını birbirine yakınlaştırma felsefesine dayanan Olimpiyat Oyunları, aynı zamanda spor dünyasının doruğu sayılır. Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olarak iki bölümde yapılır. İlk Olimpiyat M.Ö. 776'da Atina'da yapılmıştır.

 

Atletizm Terimi Olarak Olimpiyat Oyunları:

Her dört yılda bir kez, her biri başka bir ülkede yapılmak üzere Uluslararası Olimpiyat Kurulunca düzenlenen uluslararası spor yarışları ile şenlikleri.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Çaşıt: Halk tarafından casus yerine kullanılan bir deyim.

    İşçi Sınıfı (Proleterya): Fabrika, atölye, maden ocağı, tarım işletmesi vb. gibi bir işyerinde , belli bir ücret karşılığında bedenini, kafa gücünü ya da bunlarla birlikte el becerisini kullanarak üretim yapan kimselerden oluşan sınıf. Kapitalist üretim biçiminin iki büyük sınıfından biridir.

    Ases Başı: Asayişin sağlanması için kol gezen bekçiler. Yeniçeri Ocağı'nı oluşturan ortalardan (taburlardan) 28. ortanın çorbacısına verilen unvan. (Çorbacı: 31 bölüklü Acemi Ocağı ile piyade askerini oluşturan bölük subaylarının unvanı).

    Kardinal: Papayı seçen, ona danışmanlık eden ya da onun yardımcılığını yapan yetmiş beş din adamından her biri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü