Eğitim Sitesi

Ölçü Kamerası Nedir? Ölçü Kamerası Hakkında Kısaca Bilgi

Ölçü Kamerası Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Ölçü Kamerası:

Merkezsel izdüşümü olabildiğince doğru bir biçimde gerçekleştiren, optik sistemi yüksek nitelikli, izdüşüm merkezi ile izdüşüm düzlemi arasında ilişkiyi sağlayan iç yöneltme elemanları bilinen özel kamera, metrik kamera , fotogrametrik kamera.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Konik Projeksiyon: Yeryuvarına, tepe noktası yer ekseni üzerinde olan koninin yüzeyine, geometrik kuralları ya da matematik formüllerle yeryüzü noktalarının izdüşürülmesi, karşılık getirilmesi.

    Görüntü İşleme Sistemi: Görüntü verilerini işlemek ve bu verilerden görselleştirme yoluyla bilgi elde etmek için tasarlanmış bir bilgisayar sistemi.

    Üçboyutlu Model: Fotoğraf çiftleri ile oluşturulan, nesnelerin yada arazinin üçüncü boyutlarının da algılanabildiği, gerçeğin küçültülmüş bir benzeri, stereoskopik model, stereo model.

    Coğrafi Bilişim: Mekânsal bilginin yapısı ve özellikleri, toplanması, sınıflandırılması, nitelendirilmesi, depolanması, işlenmesi, sunumu ve yayımlanması ile - bu bilginin en uygun kullanımını sağlamak için gerekli altyapı dâhil olmak üzere - uğraşan bilim ve teknoloji.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü