Eğitim Sitesi

Ökaryot Hücre Nedir? Ökaryot Hücre Hakkında Kısaca Bilgi

Ökaryot Hücre Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ökaryot Hücre:

Zarla çevrili organelleri ve gerçek çekirdeği olan gelişmiş hücre tipi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ökaryot Hücre:

Hücreler yapısına göre prokaryot ve ökaryot olmak üzere ikiye ayrılır.

Ökaryot hücre, zarla çevrili organelleri ve gerçek çekirdeği olan olan hücrelerdir. Protistalar, mantar, bitki ve hayvanlar ökaryot hücreyapısındadır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Hidrojen Bağı: Eğer hidrojen atomu, iki atom arasında ortaklaşa kullanılıyorsa meydana gelen iki molekül arasındaki zayıf bir bağdır. Bu bağlar protein ve nükleik asitlerin yapısında birinci derecede önem taşır.

    Kloak: 1. Bazı canlı gruplarında son bağırsağın dışarıya açıldığı; dışkının ve idrarın belli bir süre tutulabildiği ve eşeysel ürünlerin akıtıldığı ortak, tek olan vücut açıklığı. 2. Aşağı omurgalı hayvanların çoğunda sindirim, boşaltım ve üreme sisteminin açıldığı oda. 3. Bazı canlı gruplarında, sindirim, boşaltım ve üreme sistemlerinin son ürünlerinin dışarı bırakıldığı ortak tek açıklık.

    Termodinamiğin Birinci Yasası: Enerjinin ne yeniden yaratılacağı ne de yok olacağı, ancak bir formdan ötekine dönüşebilece ğineilişkin fizik yasası.

    Ribozom: Protein sentezinden sorumlu olan organel. - Hücrede protein sentezinin yapıldığı yerlerdir. - Hücrenin en küçük organelidir. - Zarsız yapıdadır. - Protein ve rRNA dan oluşmuştur. - Virüsler hariç tüm hücrelerde bulunur. - Sitoplazma dışında çekirdek, mitokondri, kloroplast içinde endoplazmik retikulum üzerinde bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü