Eğitim Sitesi

Öğretim Görevlisi Nedir? Öğretim Görevlisi Hakkında Kısaca Bilgi

Öğretim Görevlisi Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Öğretim Görevlisi:

Belli bir alanda çalışmaları ile tanınmış ve üniversitelerde ders vermek üzere görevlendirilen akademik personel.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Özel Yetenek Sınavı: Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mesleki Eğitim Fakültesi gibi özel yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kayıt yaptırmak isteyen adayların girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Özel yetenek sınavları, sınavların değerlendirilmesi ve öğrenci yerleştirme işlemleri ÖSYM'den bağımsız olarak, ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılır. Özel Yetenek sınavına girmek isteyen öğrenciler ÖSS'ye de girmek mecburiyetindedirler.

    Erasmus: Erasmus bir öğrenci değişim programıdır. Bununla üniversite öğrencilerinin diğer Avrupa ülkelerinin akademik birikimlerinden faydalanabilmeleri, üniversiteler arası dayanışmanın teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. (Bu program 3 ila 12 ay arasında uygulanır. Misafir oldukları üniversiteler, öğrencilerden harç parası talep etmez.)

    Yüksek Lisans (Master): Lisans diplomasıyla doktora arasındaki akademik derece. (Bilim uzmanlığı, master, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık) Bir lisans öğretimine dayalı en az iki yarı yıl süren 12 kredilik eğitim-öğretim ve alanla ilgili araştırmanın sonuçlarını ortaya koyacak bir tez gerektiren yükseköğretimdir.

    Vakıf Üniversiteleri: Bu üniversiteler çeşitli eğitim vakıfları tarafından kurulan özel üniversitelerdir. Harçları oldukça yüksek olup, tercih klavuzunda her üniversite harç miktarlarını belirtir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü