Eğitim Sitesi

Noise (Parazit) Nedir? Noise (Parazit) Hakkında Kısaca Bilgi

Noise (Parazit) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Noise (Parazit):

Audio sitemlerinde bir elektirk karışıklığı ya da istenmeyen bir ses. Videoda elektrik enerjisinin "random spruts" veya karşılığı denir. Çok parazit snow (karlanma) da denilmektedir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    CONFERECING (KONFERANS): Web üzerinde, iki ya da daha fazla bilgisayar aracılığıyla, yüzyüze, görsel ve sesli iletişimdir. Günümüzde hatların elverişsiz olması nedeniyle eş-zamanlı bir görüşme sağlamak olanaksızdır. Web'ler bu tip iletişimi sağlamak açısından BBS'lerden daha elverişlidir. http//webnotes.ostech.com adresinde bu konu hakkında bir demo bulabilirsiniz.

    STD: Internet standartlarını belirleyen RFC alt serileri. Internet standartlarının listesi STD 1'de verilmiştir. Bilginiz İçin (For Your Information), Yorumlar İçin Rica (Request For Comments).

    DOT Pitch: Monitör ekranında beliren beneklerin arasındaki mesafenin ölçüsü.

    Multi-User Dungeon (MUD): Çok Kullanıcılı OyunInternet üzerindeki macera, rol yapma oyunları ve simülasyonlara verilen isim. Bu oyunlar oynayanlar tarafından "metin tabanlı sanal gerçeklik" olarak nitelenmektedir. Oyunlarda hayali savaşlar, tuzaklar, büyüler vardır. Oyuncular gerçek zamanda oynarlar ve oyundaki "dünyayı" değiştirebilir. Çoğu MUD telnet protokolüyle çalışır. Telnet.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü