Eğitim Sitesi

Nitel analiz Nedir? Nitel analiz Hakkında Kısaca Bilgi

Nitel analiz Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Nitel analiz:

Ölçmeye dayanmayan analiz.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Buharlaşma: 1-Maddenin ısı alarak sıvı hâlden gaz hâle geçmesi. 2-Ortalama kinetik enerjisi fazla olan moleküllerin, sıvı fazdan gaz fazına geçmeleri.

    Soğurma: 1-Işınların, madde üzerinde tutularak ısıya dönüşmesi olayına soğurma veya absorbsiyon denir. Soğurucu maddeler, çabuk ısınırlar. Yansıtıcı maddeler ise, soğurma çok az olduğu için fazla ısınmazlar. 2-Bir maddenin enerji, ısı, ışık vb.ni içine alması, emmesi, tutması.

    Kimyasal Olay: Maddelerin birbirleriyle etkileşerek başka maddelere dönüşmesine kimyasal olay denir. Kimyasal olayda yeni ürünler oluştuğu için kullanılan maddelerin özellikleri kaybolur. Kimyasal olaylar arasında element ya da bileşikler arasında gerçekleşen elektriksel etkileşmeye de kimyasal reaksiyon denir. Kimyasal reaksiyonlarda; reaksiyonda kullanılan maddelere giren (reaktif) denirken, reaksiyon sonucu oluşan yeni maddelere de ürün adı verilir. Reaksiyona giren ve sonuçta oluşan ürün maddeler birbirinden farklıdır.

    Ketonlar: Karbonil grubunda iki alkil grubu bağlanmış bulunan ve aynı karbon sayılı aldehitlerle izomer olan organik bileşiklerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü