Eğitim Sitesi

Nihai Enerji Tüketimi Nedir? Nihai Enerji Tüketimi Hakkında Kısaca Bilgi

Nihai Enerji Tüketimi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Nihai Enerji Tüketimi:

Nihai tüketicilerle her çeşit enerji amacıyla tüketilen enerji miktarlarıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Tüketim: Tüketime esas gerilim kademeleri önündeki müşteri Abone sayaçlarından geçen Aktif Reaktif enerjilerin Saatlik, Günlük, Aylık ve Yıllık tükettikleri enerji toplamlarıdır. Birimleri Kvarh, KWh'tır. Tüketim ile Üretim oranındaki fark şebeke kayıpları ile dış alımlar toplamıdır.

    Senkronize Olunacak Minumum Süre: Üretim Grubuna, sisteme senkronize olması gereken zamana ilişkin bilgi önceden verilmelidir. Bildirim, Üretim grubunun start şekline bağlıdır.

    Ani Puant: Yıl içindeki maksimum gücün anlık (kısa süreli) kaydedilen değerlerin en büyüğüdür.

    Enerji Sistemi: Türkiye'deki enterkonnekte İletim Sistemi ve kendi bağlantı şebekeleri de dahil olmak üzere, Doğrudan Bağlı üretim santrallarının oluşturduğu sistemdir. Bazı durumlarda, İletim Şebekesinin parçalara bölünmüş ve fiziksel olarak enterkonnekte olmayan, İzole (Ada) Enerji Sistemi ya da işletmeyle ilgili nedenlerden ötürü (frekans ya da gerilim kontrolüne ilişkin problemler) sistemin diğer kısımlarından elektriksel olarak izole edilmiş bölümlerini de kapsar. "Enerji Sisteminin bütünü/tamamı" terimi kapsamına, İletim Sistemine bağlı Dağıtım Şebekeleri de dahildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü