Eğitim Sitesi

Münker Nekir Nedir? Münker Nekir Hakkında Kısaca Bilgi

Münker Nekir Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Münker Nekir:

Kabre konulan kimseye "Rabbin kim?, Peygamberin kim?, Dinin nedir?" diye soru soran meleklerin adlarıdır.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Tefsir: 1. Kur'an-ı Kerim'i usûlüne göre açıklamak ve yorumlamak demektir. Kur'an-ı Kerim'i tefsir edene müfessir denir. Yüce kitabımız anlaşılıp uygulanması için gönderilen bir kitaptır. Ama Kur'an-ı Kerim Yüce Allah'ın sözü olduğundan insanlar onu anlamakta güçlük çekebilirler. İşte bu yüzden Kur'an-ı Kerim'in tefsirine ihtiyaç duyarız. 2. Sözlükte açıklamak yorumlamak demektir. Terim olarak ise; Kur'an ayetlerini geniş bir şekilde açıklamak, yorumlamak demektir. Tefsir yapılırken ayetin iniş sebebi, zamanı ve hangi olay sebebi ile indirildiği göz önünde bulundurulur. Tefsir yapan kişiye müfessir denir.

    Mezmur: 1- Nefesli çalgılarla söylenen ilahî. 2- Hz. Davut'un makam ile okuduğu Zebur surelerinden her biri. 3- Kitabı mukaddes içinde Hz. Eyüp ile Hz. Süleyman'ın Meselleri arasında yer alan 150 bölüm.

    Mikat: 1-Hac yapacak kişinin Mekke yakınlarında ihramsız geçmemesi gereken sınıra mikat denir. Meke'de Mikat sınırına gelen kişinin kesinlikle ihrama bürünmesi gerekmektedir. 2-Hacca gidenlerin, Mekke'ye varmadan önce yıkanıp temizlendikleri ve ihrama girdikleri yerler.

    Helal: 1-Dinde caiz görülen her şeydir. Yapılmasından ve kullanmasından dolayı ayıplama gerekmez. 2-Yapılıp yapılmaması konusunda dinî bir hüküm bulunmayan şeylerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü